Forgalomkorlátozás

A Sárszentmihályi duzzasztó és a Szabadbattyán MÁV híd között a mederrendezés befejező mozzanataként tájba illeszkedő cserje és fatelepítésre került sor. Ez úton is szeretnénk felhívni a térségben élők figyelmét arra, hogy a meder partoldalaiban telepített növények, fiatal facsemeték és cserje növendékek védelemre szorulnak megeredésük
és megerősödésük időszakában, ami várhatóan 2-3 év is lehet.
Külön kéréssel fordulunk a térségben élőkhöz azzal kapcsolatban, hogy a Nádor-csatorna területén telepített növényzet megóvását tekintsük közös ügyünknek. A rendezett, füvesített meder és a cseperedő növényzet megóvása érdekében szükségesnek tartjuk szigorúan korlátozni a parti sávokban, illetve a vízfolyás telekhatárain belüli közlekedést és állatterelési szokásokat.
A munkaterületünkön a telepített védendő növényzet elhelyezkedését jól látható kitűzőkarókon elhelyezett fekvő helyzetű A5-ös méretű fehér alapon piros szegéllyel ellátott VÉDETT TELEPÍTETT NÖVÉNYZET, ÁTJÁRÁS TILOS feliratú táblákkal fogjuk jelezni. A szigorú területhasználati korlátozást a növényzet megerősödéséig és a kialakított rézsűfelületek stabilizálódásáig kívánjuk fenntartani. A korlátozások megszüntetéséről ismételt tájékoztatást fogunk adni.
Telepíthető fafajok: fehér fűz, törékeny fűz, fehér nyár, enyves éger, a telepíthető cserjék: veresgyűrű som, egybibés galagonya, kökény, fekete bodza.
További információk a csatolt önkormányzati értesítőkön találhatók.

Sárszentmihályi mederszakaszon még nagyon picik, de hajtanak a cserjék
Fa és cserje ültetvény a Sárszentmihályi duzzasztó és a Pentelei híd között
Szabdbattyán 7-es úti híd és az M7-es hídja közötti mederszakasz ültetett növényzete
Sárszentmihály értesítője
Sárszentmihály értesítője - 2. oldal
Szabadbattyán értesítője
Szabadbattyán értesítője - 2. oldal
Tags: