Keskenylevelű békapohár

Keskenylevelű békapohár

Berula egy kozmopolita monotipikus nemzetség virágos növény a Apiaceae , amely egyetlen faj Berula erecta, amely ismert a közönséges neve cutleaf víz paszternák, vagy még csak vizet paszternák [1] , mint néhány más növények Apiaceae, mint Sium latifolium és Sium kedves . Könnyen összetéveszthető a rendkívül mérgező víz bürök . Víz paszternák egy széles körben elterjedt vízinövény találtak Eurázsiában, Afrikában, Észak-Amerikában és másutt. Ez egy évelő növény alkotó stolons tövében, ahol gyökerei a sárban, gyakran a víz alatt. Kiterjeszti üreges szára és umbels fehér virágok. A levelek fernlike és több keskeny lekerekített szórólapok.
A Zuni ember használja ezt a növényt összetevőként a "schumaakwe süteményt", és használják külsőleg reuma. [2] infúzió egész növény használható mosás kiütések és lábgombásodás fertőzés. [3]
Berula erecta (kisebb víz paszternák) egyik összetevője a Purple láp fű és rohanás legelők - egyfajta biológiai sokféleséggel kapcsolatos cselekvési terv élőhely az Egyesült Királyságban. Ez történik a rossz vízelvezetésű, semleges és savas talajú alföldi és felföldi béren kívüli. Megállapítást nyer, a South West of England, különösen a Devon . (Wikipédia)